Inloggen

preview
Weekbrief 17 september 2020
Ouderinformatieavond digitaal

Normaliter nodigen wij u bij de start van het schooljaar uit voor de informatieavond in de klas. Wij hebben dit jaar besloten de informatieavonden digitaal aan te bieden. Morgen ontvangt u van de eigen leerkracht de presentatie via SchouderCom.U kunt dan zelf thuis, op uw eigen tijd, de presentatie bekijken. Mocht u daarna nog vragen hebben, horen we dat graag en kunt u dit per mail aan de leerkracht laten weten.

We vinden het jammer dat we u dit jaar niet persoonlijk kunnen uitnodigen. We zijn blij dat we elkaar in ieder geval bij de startgesprekken wel hebben gezien. We benadrukken nogmaals dat u we graag horen als er vragen zijn of er behoefte is aan contact met de leerkracht. Neem dus gerust contact op via SchouderCom.

Ouderbijdragen

Vandaag ontvangt u via SchouderCom een uitnodiging voor de betalingen van de ouderbijdragen voor schooljaar 2020-2021. Deze betalingen bestaan uit twee onderdelen.

 

Schoolfonds

Elke school ontvangt op grond van het aantal leerlingen van de overheid een bedrag dat bestemd is voor de aanschaf van leermiddelen, het onderhoud van de school en andere kostbare zaken. Maar daarmee zijn we er nog niet. Denkt u bijvoorbeeld aan het Sinterklaasfeest, de Kerstviering, excursies, projecten, sportactiviteiten en het atelieronderwijs. Allemaal zaken die niet uit de vaste vergoeding betaald kunnen worden, maar wel bij onze basisschool horen. Zonder uw geldelijke steun zouden veel van deze activiteiten niet kunnen worden georganiseerd. Ook stelt uw vrijwillige bijdrage ons in staat extra materialen aan te schaffen om ons onderwijs nog beter vorm te geven. Zo kopen wij voor de kinderen de nieuwste lees- en prentenboeken uit deze ouderbijdrage. 

 

Collectief overblijven

Aan het collectief overblijven bij ons op school zijn verplichte kosten verbonden. Hiermee wordt Lunchtijd Leiderdorp ingehuurd om tijdens het buitenspelen toezicht te houden op de leerlingen. 

 

Alvast dank voor uw medewerking!

Studiedag woensdag 23 september a.s.

Op woensdag 23 september a.s. is er een studiedag gepland. Deze dag is de school gesloten. De kinderen hebben deze dag vrij. Wij gaan aan de slag met sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en hoe we deze volgen.

Ingezonden; bericht van het CJG

Complimentjes geven

Kleine en grote mensen vinden het fijn om een complimentje te krijgen. Ook het geven van een complimentje aan een ander maakt ons blij. Vroeger dachten ouders dat ze hun kinderen vooral moesten wijzen op wat ze (nog) niet goed deden. Tegenwoordig zien we juist hoe belangrijk het is onze kinderen te vertellen wat ze wel goed doen. U leest er meer over in de bijlage.