Inloggen

preview
Weekbrief 1 oktober 2020
Waardengedreven onderwijs

De komende weken gaan wij met de kinderen aan de slag over het thema eerlijkheid.

Je bent eerlijk als je de waarheid spreekt. Als je oprecht bent en zo goed mogelijk vertelt wat er is gebeurd, kunnen mensen op je vertrouwen. Kinderen die eerlijk zijn hebben de moed om zeggen wat hun mening is maar ze doen dat wel zonder anderen te beledigen. Ze spelen niet vals en regelen dingen op een rechtvaardige manier. Alleen met eerlijkheid is ontwikkeling en vooruitgang mogelijk. Wanneer mensen de waarheid verdraaien en elkaar voor de gek houden, kan geen enkel probleem worden opgelost.

Kinderboekenweek 2020
Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar 'En toen'.  Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We lezen spannende verhalen over ridders, verplaatsen ons in oorlogstijd of komen van alles te weten over de Oudheid.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. We proberen dat deze dagen met de kinderen door middel van boeken voor elkaar te krijgen.

 

In alle klassen wordt uitgebreid aandacht besteed aan dit thema. In de groepen 1/2 werken we al enige weken over ridders en kastelen. De bovenbouwgroepen gaan voorlezen in de peuterspeelzaal. Kortom, volop activiteiten in het teken van de Kinderboekenweek!

Kinderboekenmarkt
Elk jaar organiseren we een kinderboekenmarkt, waar u, samen met uw kind(eren) de mooiste en leukste boeken kunt bekijken en eventueel kopen. Helaas ontkomt ook de kinderboekenweek niet aan de corona-maatregelen. We mogen u als ouder niet verwelkomen in de school. Daarom doen we het dit jaar anders... 
Vandaag was er een medewerker van Kinderboekhandel Silvester op bezoek bij ons op de Willem de Zwijger en heeft per klas een leuke presentatie over de nieuwste kinderboeken en de boeken die goed passen binnen het thema gegeven. De kinderen hebben ervan genoten!
Vandaag krijgen alle kinderen een kinderboekencatalogus mee met daarin alle nieuwe en leuke kinderboeken. Daarin vindt u ook een envelop.
 
Was u van plan om in de Kinderboekenweek een boek voor uw zoon/dochter te kopen, zijn wij blij als u dat via de school doet. Wij krijgen van boekhandel Silvester voor elke aankoop via school een kleine bijdrage. Hiervan kunnen wij nieuwe boeken kopen voor in de schoolbibliotheek. U helpt ons en de kinderen met een goedgevulde actuele schoolbibliotheek! Hoe doet u dat?
 
U kunt alvast met uw kind in de folder kijken wat leuke boeken zijn. Wellicht zijn ze enthousiast over boeken uit de presentatie?
Op de envelop kunt u één of meerdere boeken, de prijs, hun naam en groep van uw kind noteren. Deze enveloppen kunnen, gevuld met geld, weer ingeleverd worden op school. Kinderboekhandel Silvester haalt de enveloppen op en brengt de bestelde boeken zo snel als mogelijk langs op school.